Verscheurd tussen hart en hoofd.

stock-illustration-18831077-brain-vs-heart1

Ik denk dat we het allemaal wel herkennen, dat we het allemaal wel eens meegemaakt hebben. Het hart en het hoofd zijn het niet eens met elkaar. 
Je kunt het misschien niet benoemen maar het voelt onbestemd een gevoel van onrust. 
Rationeel heb je het voor elkaar, alle argumenten kloppen. Je hebt er over nagedacht en er is een conclusie. Verstandelijk moet het zo zijn en bij die conclusie past een bepaalde handelswijze, een overeenstemmend gedrag. 
Kijk en daar gaat het bij mij dan fout. Ik weet, ratio, dat alle argumenten verstandelijk kloppen. Toch dringt het niet door tot in mijn hart en dat merk ik aan mijn gedrag. Laat ik zo zeggen anderen merken dat aan mijn gedrag en die maken me er dan gelukkig attent op. 
Ze zien dat ik A zeg maar B doe. Gelukkig heb ik mensen om me heen die me daar dan op attenderen. 
Ik gedrag me anders omdat mijn hart het er niet mee eens is. Rationeel wil ik proberen het verstand te volgen maar het lukt me niet. Dan heb ik een onbestemd gevoel, ik voel me verloren en onrustig en eigenlijk moet ik dan weten, me realiseren, dat er iets niet in orde is. 
Ja, dan krijg je ook situaties waarbij de omgeving zegt; “Je bent gek dat je dat doet!” Of; “Als mij dat zou overkomen zou ik weggaan.” Of meer van dat soort goedbedoelde opmerkingen. 
Mijn hart heeft het overgenomen en laat me doen wat mijn hart me ingeeft en het wel overduidelijk dat dit anders is als het hoofd bedacht heeft. Als ik mijn hart dan laat leiden gaat het onbestemde gevoel en de onrust weg. Dat wil niet zeggen dat ik dan vrolijk en onbezorgd door het leven dartel, nee dat niet. In sommige gevallen begint dan een lange tocht om je hart te gehoorzamen. Ook niet altijd even makkelijk en soms ook heel pijnlijk en leerzaam. Maar ik leer steeds beter om op mijn hart te vertrouwen want uiteindelijk zal dat me gelukkiger maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: