Zwanendans

Ze zwemmen rond in het meer, de twee zwanen. Het mannetje en het vrouwtje. Op zoek naar hun voedsel, de waterplanten. Het mannetje doet zijn uiterverliefde zwanen 13FEB15-1ste best om de buit binnen te halen. Het vrouwtje zwemt heen en weer en geniet van de zon en het heerlijke water.

Ze zijn al lang bij elkaar en ja, zwanen hebben nu eenmaal de naam monogaam te zijn. Zij zijn dan ook het toonbeeld van die monogamie. Al jaren bij elkaar en als mevrouw zwaan eerlijk is, dan is de lol er ook wel een beetje af. Haar hart is nog wel bij mijnheer zwaan maar niet van harte om het zo te zeggen. De passie is ver te zoeken bij het zwanenechtpaar. Niet dat mevrouw zwaan het niet geprobeerd heeft. Nee, ze heeft er alles aan gedaan, sexy zwemmen, d’r verenkleed anders gedaan, verleiding, ruzie gemaakt, maar het heeft niet geholpen. Het is gezellig en ze zijn zwanenmaatjes, maar verder is er niet veel meer. Zo leven ze nu al jaren als een gezellig zwanenpaar tussen de andere zwanen en maar naar elkaar roepen dat ze elkaar zo’n leuk zwanenpaar vinden. Maar in elkaars nest kunnen ze niet kijken. Er zijn veel zwanen die de schijn ophouden.

Op een dag landt er een eenzame wilde zwaan in het meer. De hele zwanentroep is in rep en roer. Een nieuwe zwaan, een wilde en wat erger is, hij is alleen. De mannetjes maken hun borst groot en blazen naar de nieuwkomer, de indringer. Ze moeten niets van hem hebben. De mannetjes die eerder niet naar hun vrouwtjes omkeken slaan nu ineens hun vleugels rond hun partners. Opeens tonen ze belangstelling voor hun eega’s. Die op hun beurt verbaasd hierover zijn maar het toelaten, omdat ze wel blij zijn met die aandacht. Maar eenmaal in het nest is het weer kommer en kwel. De passie blijft uit, het is alleen uiterlijk vertoon.

Mevrouw zwaan vindt die wilde zwaan wel interessant en ze gaat steeds meer bij hem in de buurt zwemmen. De wilde zwaan is erg gecharmeerd van deze aandacht en mijnheer zwaan heeft het niet in de gaten. Zo zwemmen ze een paar weken om elkaar heen totdat de wilde zwaan, mevrouw zwaan uitnodigt op een plekje waar er heerlijke wilde waterplanten groeien. Daar gebeurt het onvermijdelijke: ze zoenen elkaar en worden verliefd. Mevrouw zwaan schrikt van wat ze voelt en gaat hals over kop terug naar mijnheer zwaan. De wilde zwaan blijft wat onthutst achter.

De weken die volgen zijn in eerste instantie gevuld met stilte rondom het verliefde paar. Maar ze hebben elkaar ontdekt en gaan elkaar weer opzoeken. Ze vallen voor elkaar en zijn vreselijk verliefd. Mevrouw zwaan ontdekt haar passie weer, ze voelt haar hart weer. Ze is daardoor aangedaan en geraakt. Ze leeft plots weer vanuit haar hart en was vergeten hoe goed dat voelt. De wilde zwaan heeft haar de weg naar haar hart weer getoond. Ze weet niet wat ze moet en de wilde zwaan heeft zijn plannen al klaar. Een eigen nest met haar, dat lijkt hem wel wat. Heimelijk blijven ze elkaar ontmoeten en de liefde tussen mevrouw zwaan en de wilde zwaan groeit. Het is een liefde van hart tot hart. Ze zien elkaar steeds meer. Mijnheer zwaan heeft niets in de gaten. Met passie is hij toch niet zo bezig. Gevoel is niet zijn ding. Mevrouw zwaan raakt in paniek van wat ze voelt maar ook van de voorstellen van de wilde zwaan en ze zwemt onrustig heen en weer. Ze weet niet wat te doen. Ze begrijpt het ook niet. Zwanen zijn toch monogaam? Waarom zij dan niet? In een opwelling maakt ze het uit met de wilde zwaan die ontroostbaar is. Hij gaat op zijn nestje liggen en komt er niet meer vanaf. Hij drinkt en eet niet meer. Hij is er stuk van, terwijl mevrouw zwaan haar leventje weer probeert op te pakken. Ze doet haar verenkleed weer eens anders. Dat maakt haar vrolijk en dan wordt ze misschien wel weer zichzelf. Helaas pakt dit ook voor haar niet goed uit. Ze mist de wilde zwaan vreselijk.

Stiekem stuurt ze een boodschap naar de wilde zwaan en ze gaan elkaar weer ontmoeten. Zo leidt mevrouw zwaan een dubbelleven. Een relatie met mijnheer zwaan, zonder passie. Uit gewoonte en plichtsbesef blijft ze bij haar zwanenmaatje die ooit voor haar bestemd was als haar enige partner. En met de wilde zwaan heeft ze alles wat ze tekort komt. Leven vanuit het hart met gevoel, passie, hoffelijkheid, aandacht, inspiratie en motivatie. Toch blijft mevrouw zwaan verscheurd en vindt ze het moeilijk. Zo leven ze nog…… ja lang en gelukkig? Wie zal het zeggen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: