Wat het Hart al weet!

Het hart weet het al, het dringt alleen langzaam door in ons hoofd, in het bewustzijn. Het hart geeft signalen af van zaken die het hart al weet en daar, als we ze bemerken, reageren we dan op. Dan zeggen we; “Ik voel dat……” Dat is dan intuïtie. Dat wordt omschreven als dat je iets gevoelsmatig al weet zonder dat je erover hoeft na te denken.

Schermafbeelding-2013-02-14-om-13.12.14

Ik ben daar erg alert op de laatste tijd. Ik heb onbewust vanuit mijn hart geleefd en mijn hoofd heeft zich er niet zo mee bemoeit. Natuurlijk in de uitvoering van mijn leven heeft het denken een grote rol gespeeld.

Er is iets gebeurd in mijn leven zodat mijn hoofd het is gaan overnemen en dat is me minder goed bevallen. Nu zoek ik de weg terug naar het intuïtieve leven. Dat is niet makkelijk omdat ik dat nu bewust doe.

Het aardige is dat het me nu ook bij anderen opvalt. Ook de meest nuchtere mensen die in het geheel uit hun hoofd leven, zelfs zo dat als het niet wetenschappelijk bewezen kan worden het niet bestaat voor ze. Ook die komen op een gegeven met iets dat ze voelen en niet kunnen beschrijven, het niet weten. Ook zij zeggen dan; ik voel dat……

Wederom een bewijs voor me dat het hart het weet. Dat als we kunnen leven op een manier die ons hart ingeeft dat het dan goed is.

Want dan, als je hart van iets overtuigd is geweest, ik heb het zo gevoeld, maar het is zo niet uitgekomen? Ik voelde dat ik mijn hart moest volgen en het leidde naar teleurstelling, afwijzing en pijn. Is het dan zo dat ik het eerst moest ondergaan om de volgende stap te kunnen maken? Had ik iets te leren? Want als datzelfde gevoel weer de kop op steekt en ik heb pijn, teleurstelling ervaren, door mijn hart te volgen, moet ik dan me er toch weer voor open stellen?

Nu weer ik die intuïtie, ik blok het als het ware. Ik wil die pijn niet weer, de tegenslag niet nog eens ervaren. Terwijl ik eigenlijk weet en voel en zie, juist uit eigen ervaringen dat het goed is, mijn hart, mijn intuïtie te volgen.

Een lastig vraagstuk en weet je wat ik ermee doe? Ik luister naar mijn hart maar handel er maar even niet naar. Ik blijf luisteren, voelen en wacht maar eens even af. Mijn hart weet het, nu ik, mijn hoofd, mijn bewustzijn nog.

2 gedachten over “Wat het Hart al weet!

Voeg uw reactie toe

  1. Als je stil bent en je op je hart concentreert en echt de liefde, compassie, vreugde, kalmte in je hart voelt, dan ben je aangesloten op je hart en kun je keuzes maken vanuit je hart. Je kunt dan praten en activiteiten doen vanuit je hart. Jouw hart is jouw gids en zal jouw de juiste kant op begeleiden. Dit kun je dus alleen doen als je stil bent en echt luistert naar wat je hart je te zeggen heeft. Dit is ook wel het kleine stemmetje in je, je intuïtie die tegen je praat. Je weet ook wanneer je hart tegen je praat, als dat wat je denkt vanuit liefde is en vanuit compassie en vanuit het geheel. Als je iets in je hoort vanuit eigen belang, vanuit persoonlijk gewin, dan is het absoluut niet je hart. Je hart denkt vanuit ‘’wij’’ in plaats van ‘’ik’’. Je hart werkt altijd vanuit liefde en nooit vanuit angst. Angst is het gebrek aan liefde en kan dus niet je hart zijn. Als je ervoor zorgt dat je alle keuzes vanuit liefde maakt en niet vanuit angst, zit je altijd goed.

    De rest van de blog lees je hier: http://www.viesta.nl/volg-je-hart/

    Met positieve groet,
    Margo de Bruin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: