Halleluja, we zijn gered!

Follow my blog with Bloglovin
events.png

Wij, de evenementenbranche, zijn bijna ten einde raad. Ploeterend aan nieuwe concepten, waarbij internet en festivals afgestruind worden naar authentieke acts. Zo proberen we klant en event-bezoeker te imponeren, te overdonderen met spektakel, technische hoogstandjes en verbluffende multi-ledscreen presentaties, wat elders nog nooit vertoond is. Uniek schijnt de leidraad te zijn.

Alle mogelijke spiegeltjes en kralen zijn al zo’n beetje ingezet. Alle BN-ers en bekende artiesten hebben opgetreden om de gast wat anders te laten zien. Alle talentenjachten ter wereld kunnen de productie van sterren niet bijhouden zo, bijna wanhopig, zoeken we naar originaliteit, naar authenticiteit

Kan Elvis echt niet nog één keer optreden?

Nu even zonder cynisme, het is gelukkig aan het veranderen. Natuurlijk blijft vermaak een rol spelen. Fascineren blijft belangrijk net als goed eten en drinken. Het hoeft alleen niet allemaal meer groot, groter, grootst. De nadruk ligt op wat je vertelt en niet op hoe je het vertelt.

De inhoud is belangrijk en dat moeten we onze klanten duidelijk maken. “Show and don’t tell” is hier niet aan de orde. Je moet juist wel wat te vertellen hebben, er is al genoeg geshowd. Kan ik als bezoeker van jouw business event hier iets leren of kan ik iets brengen waar anderen van kunnen leren?

Waarde toevoegen, inhoud,

een goed verhaal, dat is de kern.

grafiek-bereikMarketeers voor B2B communicatie kiezen verschillende middelen om hun verhaal te distribueren. De persoonlijke ontmoeting blijkt voor de branche nog altijd de meest efficiënte manier te zijn. Maar dat wisten wij natuurlijk al lang.

Halleluja, we zijn gered!

Bron: 2016 B2B Content Marketing Benchmark
Budget and Trends Report.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: