Feestje? Het schip in?

Een  sprookje uit de evenementenbranche. 

 

Stel, je bent van plan om iets leuk te gaan doen met de medewerkers van je bedrijf. Iets eenvoudigs, daar ga je geen bureau voor inhuren.  Weet je wat? We gaan varen en bootjes huren. Met die boodschap is, laten we zeggen Karin, door haar manager op pad gestuurd. Karin vindt via Google een leuke boottocht, met ook nog een wedstrijdelement tijdens de tocht. Voortvarend als ze is, gaat Karin direct bellen. “Hallo, met piep. “Hallo, met Karin. Ik zie dat jullie bootjes verhuren met een leuke wedstrijd.” “Jazeker, dat doen we. Wanneer wil je dat doen en met hoeveel mensen?” Karin is goed voorbereid, noemt de datum en het aantal mensen en ze zegt dat ze vooraf wat willen drinken met wat zoets en achteraf een borrel met een BBQ. “Ja hoor, dat kan” zegt de dame van piep en ze belooft snel de offerte te mailen.

Een dag later heeft Karin de offerte binnen. De prijs past niet binnen het budget dat ze heeft meegekregen van haar manager. Dat komt wel goed denkt Karin, die wel voor hetere inkoop-vuren heeft gestaan.

Geen toegevoegde waarde

“Hallo, met piep” “Met Karin, die offerte valt iets buiten ons budget. Kan het ook met bijvoorbeeld drie begeleiders in plaats van vijf?” Dat weet de jonge dame van piep niet. Karin kan het beste even bellen met tuut want die gaan het uitvoeren, piep bemiddelt alleen maar. Verwonderd belt Karin met tuut. Daar krijgt ze te horen dat ze de aanvraag binnengekregen hebben, maar ook deze dame weet niet of het met minder begeleiders kan. Karin is letterlijk tussen wal en schip beland. Ze moet maar even bellen met de toet toet. Dat is het bedrijf wat de boten verhuurt en de BBQ regelt. Karin glijdt van haar stoel van verbazing. Nadat ze weer is opgestaan en haar kapsel heeft gefatsoeneerd, zoekt ze op Google toet toet op. Op zijn website staan de prijzen 40% lager vermeld dan op de offerte van piep. Dat is kat in het bakkie, denkt Karin en ze belt met toet toet. Ze vertelt eerlijk het verhaal en vraagt of toet toet het uitje wil verzorgen. Dat wil ie wel, maar dan zijn de kosten hetzelfde als piep geoffreerd heeft. “Dat kan toch niet waar zijn?” vraagt Karin, waarom dan? Toet Toet houdt voet bij stuk, want hij moet piep betalen voor het aanbrengen van deze klus. Moedeloos hangt Karin op, het is ongelofelijk. Dit gaat ze niet doen. Ze belt met piep om het uitje te annuleren.

Bij de bron 

Na het weekeinde legt ze de situatie uit aan haar manager legt de situatie uit en vraagt of hij onder zijn naam wil boeken bij toet toet. Haar manager is wel in voor 40% besparing, sterker nog, dan laat hij toet toet nog wat extra Prosecco schenken. De manager sluit de deal op zijn naam en zo past het uitje binnen het budget. Zelfs met de Prosecco is hij nog goedkoper uit dan bij piep. Ze feesten nog lang en gelukkig, Karin en haar bedrijf.

 

Alle personen en bedrijven zijn fictief, de bootjes ook, toch is het een waargebeurd verhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: